Παύλου Μελά 40

22410-78039, 6946-417914

Διεύθυνση

Παύλου Μελά 40, Ρόδος

Τηλέφωνα

22410-78039

Κλείστε Ραντεβού

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Τηλέφωνα

22410-78039

Διεύθυνση

Παύλου Μελά 40, Ρόδος

Κλείστε Ραντεβού

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Πώς να πείσω το παιδί μου να βουρτσίζει τα δόντια του;

Πώς να πείσω το παιδί μου να βουρτσίζει τα δόντια του;

Το βούρτσισμα των δοντιών είναι μια διαδικασία την οποία τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν από μικρή ηλικία να ακολουθούν σωστά και καθημερινά.

Σας προτείνουμε, λοιπόν, κάποιους τρόπους ώστε να αντιμετωπίζουν  τη διαδικασία του βουρτσίσματος ως παιχνίδι και να την πραγματοποιούν ευχάριστα, χωρίς γκρίνια:

– Δώστε του τη χαρά της επιλογής. Αφήστε το ίδιο το παιδί να επιλέξει την οδοντόβουρτσά που επιθυμεί και την (παιδική) οδοντόκρεμα με την αγαπημένη του γεύση.

–  Διαχειριστείτε  το χρόνο του βουρτσίσματος, ώστε να μη βαρεθεί γρήγορα. Τραγουδήστε του για παράδειγμα ένα  αγαπημένο του τραγούδι και συμφωνείστε ότι η διαδικασία θα διαρκεί όσο και το τραγούδι.

– Διηγηθείτε μια ιστορία με πρωταγωνιστές τα δόντια, όπου η ΄΄μαγική΄΄ οδοντόβουρτσα θα τα σώσει από τα ΄΄ζαχαροζούζουνα΄΄ που προκαλούν τερηδόνα, δηλαδή τρύπες στα δόντια.

– Αλλάξτε ρόλους. Συμφωνείστε να βουρτσίσετε εσείς τα δικά του δόντια και εκείνο τα δικά σας.

–  Αναθέστε του να φροντίζει και το ίδιο τα δόντια στις αγαπημένες του κούκλες.

– Χρησιμοποιείστε διάφορους ήχους για να κάνετε πιο ευχάριστη τη διαδικασία. Πείτε του, για παράδειγμα να κάνει “ιιι” όταν βουρτσίζετε τα μπροστινά του δόντια, και “αααα” για να βουρτσίσετε τα πίσω.

– Αποσπάστε του την προσοχή δίνοντας του να κρατάει ένα παιχνίδι ή μια άλλη οδοντόβουρτσα, όσο εσείς πλένετε τα δόντια του.

– Αφήστε το να παίξει με τη σαπουνάδα και το νερό.

– Μην ξεχνάτε να το επιβραβεύετε και να το ενθαρρύνετε.