Παύλου Μελά 40

22410-78039, 6946-417914

Διεύθυνση

Παύλου Μελά 40, Ρόδος

Τηλέφωνα

22410-78039

Κλείστε Ραντεβού

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Τηλέφωνα

22410-78039

Διεύθυνση

Παύλου Μελά 40, Ρόδος

Κλείστε Ραντεβού

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Προληπτική Οδοντιατρική

Οδηγίες Στοματικής Υγιεινής

Η εκπαίδευση του ασθενή στην άσκηση σωστής και αποτελεσματικής Στοματικής Υγιεινής αποτελεί πρωταρχικό μέλημα, καθώς η μακροχρόνια επιτυχία οποιουδήποτε θεραπευτικού σχεδίου έγκειται στη διαδικασία αυτή.

Για το σκοπό αυτό, δίνονται στον ασθενή λεπτομερείς οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να ασκείται η στοματική υγιεινή και εξοικειώνεται με τη διαδικασία μέσω της χρήσης διάφορων οπτικοακουστικών μέσων (videos) και επίδειξης σε εκμαγείο.

Φθορίωση δοντιών

Καλείται η διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζεται επάνω στις οδοντικές επιφάνειες βερνίκι ή gel Φθορίου.

Η διαδικασία εφαρμόζεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, με σκοπό την αύξηση της αντίστασης των δοντιών ενάντια στην τερηδόνα, αλλά και για την αντιμετώπιση της οδοντικής ευαισθησίας.

fthoriwsh-dontiwn
sealants-1

Καλύψεις Οπών και Σχισμών (Sealants)

Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία εφαρμόζεται κυρίως σε παιδιά και εφήβους στο πλαίσιο προληπτικού προγράμματος, με σκοπό τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης τερηδόνας.

Οι βαθιές αύλακες – σχισμές και βοθρία στις μασητικές επιφάνειες των οπίσθιων δοντιών αποτελούν τα πλέον ευπαθή σημεία των επιφανειών τους για την εμφάνιση τερηδόνας.

Τροποποιούνται, λοιπόν, αυτές οι επιφάνειες με την εφαρμογή ειδικών επικαλύψεων, σύντομα μετά την ανατολή των δοντιών  εντός της στοματικής κοιλότητας. Με τον τρόπο αυτό, αποφράσσονται οι οπές και οι σχισμές, γίνονται πιο αβαθείς και έτσι δεν ενσφηνώνονται τροφές και μικρόβια στην περιοχή. Έτσι, καθαρίζονται ευκολότερα και προλαμβάνεται ο τερηδονισμός τους.

Οι Υπηρεσίες μας

Στο ιατρείο μας αντιμετωπίζουμε όλα τα περιστατικά οδοντιατρικής φύσεως

Προληπτική Οδοντιατρική

Διερευνά, αξιολογεί και εξαλείφει όλους τους παράγοντες που είναι ικανοί να οδηγήσουν στην εμφάνιση νόσων του στόματος. Έτσι, προλαμβάνονται προβλήματα και διατηρείται η υγεία της στοματικής κοιλότητας.

Προληπτική Οδοντιατρική

Παιδοδοντία

Ασχολείται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση νόσων του στόματος σε παιδιά και εφήβους.

Παιδοδοντία

Θεραπευτική Οδοντιατρική

Αντιμετωπίζει τις αιτίες και ανακουφίζει από τα συμπτώματα που προκαλούν τα νοσήματα που προσβάλλουν δόντια και περιοδοντικούς ιστούς.

Θεραπευτική Οδοντιατρική

Επανορθωτική Οδοντιατρική

Αποκαθιστά δόντια με εκτεταμένη απώλεια οδοντικής ουσίας και υποκαθιστά ελλείποντα δόντια, ώστε να διατηρείται η αισθητική αλλά και η λειτουργικότητα της στοματικής κοιλότητας.

Επανορθωτική Οδοντιατρική

Αισθητική Οδοντιατρική

Βελτιώνει το χαμόγελο με τη χρήση προηγμένων τεχνικών. Επιτυγχάνει ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα εναρμονισμένο στο πρόσωπο, προσδίδει νεανική όψη και χαρίζει αυτοπεποίθηση.

Αισθητική Οδοντιατρική

Ψηφιακές ενδοστοματικές ακτινογραφίες

Αποτελεί απαραίτητο διαγνωστικό μέσο για τη σωστή και ολοκληρωμένη διάγνωση, καθώς απεικονίζει τους σκληρούς ιστούς της περιοχής που ακτινοβολείται.

Ψηφιακές ενδοστοματικές ακτινογραφίες

Κλείστε το ραντεβού σας!

Σε αυτήν την ενότητα μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά το αίτημα σας για ραντεβού και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.