Παύλου Μελά 40

22410-78039, 6946-417914

Διεύθυνση

Παύλου Μελά 40, Ρόδος

Τηλέφωνα

22410-78039

Κλείστε Ραντεβού

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Τηλέφωνα

22410-78039

Διεύθυνση

Παύλου Μελά 40, Ρόδος

Κλείστε Ραντεβού

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ψηφιακές Ενδοστοματικές Ακτινογραφίες

Το ακτινογράφημα αποτελεί πολύτιμο διαγνωστικό βοήθημα του οδοντιάτρου στην άσκηση του επαγγέλματός του, το οποίο και χρησιμοποιεί καθημερινά στην κλινική του άσκηση. Αποτελεί τμήμα της διαγνωστικής μεθοδολογίας, της διαδικασίας δηλαδή συλλογής και επεξεργασίας ευρημάτων, ώστε να τεθεί η ορθή διάγνωση.

Η λήψη ενδοστοματικών ακτινογραφιών μπορεί να πραγματοποιηθεί γρήγορα και ανώδυνα εντός του οδοντιατρείου. Ο  ασθενής βρίσκεται στην οδοντιατρική έδρα και γίνεται χρήση ψηφιακού ακτινοευαίσθητου αισθητήρα (σένσορας) και του  οδοντιατρικού ακτινογραφικού μηχανήματος, εκθέτοντας τον ασθενή στην ελάχιστη δυνατή ακτινοβολία.

Η ενδοστοματική ακτινογραφική εξέταση περιλαμβάνει:

– το οπισθοφατνιακό ακτινογράφημα, το οποίο είναι και το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο στην κλινική πράξη και είναι αναμφίβολα η κύρια και σημαντικότερη εξέταση για την απεικόνιση των δοντιών και των περιακρορριζικών ιστών

– το οπισθομυλικό (μετά πτερυγίου) ακτινογράφημα, οπού στην πραγματικότητα πρόκειται για οπισθοφατνιακή ακτινογραφία, που βρίσκει εφαρμογή κυρίως στην ανακάλυψη τερηδόνων των όμορων επιφανειών των δοντιών

– το ακτινογράφημα δήξεως, για την εξέταση σχεδόν αποκλειστικά της περιοχής της υπερώας και του εδάφους του στόματος στην κάτω γνάθο.

Μετά τη λήψη της ακτινογραφίας, η εικόνα εμφανίζεται άμεσα στην οθόνη του υπολογιστή και αποθηκεύεται σε ειδικό πρόγραμμα για να ακολουθήσει η επεξεργασία και αξιολόγησή της.

Οι Υπηρεσίες μας

Στο ιατρείο μας αντιμετωπίζουμε όλα τα περιστατικά οδοντιατρικής φύσεως

Προληπτική Οδοντιατρική

Διερευνά, αξιολογεί και εξαλείφει όλους τους παράγοντες που είναι ικανοί να οδηγήσουν στην εμφάνιση νόσων του στόματος. Έτσι, προλαμβάνονται προβλήματα και διατηρείται η υγεία της στοματικής κοιλότητας.

Προληπτική Οδοντιατρική

Παιδοδοντία

Ασχολείται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση νόσων του στόματος σε παιδιά και εφήβους.

Παιδοδοντία

Θεραπευτική Οδοντιατρική

Αντιμετωπίζει τις αιτίες και ανακουφίζει από τα συμπτώματα που προκαλούν τα νοσήματα που προσβάλλουν δόντια και περιοδοντικούς ιστούς.

Θεραπευτική Οδοντιατρική

Επανορθωτική Οδοντιατρική

Αποκαθιστά δόντια με εκτεταμένη απώλεια οδοντικής ουσίας και υποκαθιστά ελλείποντα δόντια, ώστε να διατηρείται η αισθητική αλλά και η λειτουργικότητα της στοματικής κοιλότητας.

Επανορθωτική Οδοντιατρική

Αισθητική Οδοντιατρική

Βελτιώνει το χαμόγελο με τη χρήση προηγμένων τεχνικών. Επιτυγχάνει ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα εναρμονισμένο στο πρόσωπο, προσδίδει νεανική όψη και χαρίζει αυτοπεποίθηση.

Αισθητική Οδοντιατρική

Ψηφιακές ενδοστοματικές ακτινογραφίες

Αποτελεί απαραίτητο διαγνωστικό μέσο για τη σωστή και ολοκληρωμένη διάγνωση, καθώς απεικονίζει τους σκληρούς ιστούς της περιοχής που ακτινοβολείται.

Ψηφιακές ενδοστοματικές ακτινογραφίες

Κλείστε το ραντεβού σας!

Σε αυτήν την ενότητα μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά το αίτημα σας για ραντεβού και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.