Παύλου Μελά 40

22410-78039, 6946-417914

Διεύθυνση

Παύλου Μελά 40, Ρόδος

Τηλέφωνα

22410-78039

Κλείστε Ραντεβού

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Τηλέφωνα

22410-78039

Διεύθυνση

Παύλου Μελά 40, Ρόδος

Κλείστε Ραντεβού

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Επανορθωτική – Προσθετική Οδοντιατρική

Έμμεσες Εμφράξεις (Ένθετα – Επένθετα – Υπερένθετα)

Πρόκειται για αποκαταστάσεις Σύνθετης Ρητίνης ή Κεραμικές, οι οποίες κατασκευάζονται στο Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο και συγκολλούνται στο δόντι για να αποκαταστήσουν ελλείπον τμήμα του.

Ανάλογα με την έκτασή τους, διακρίνονται σε Ένθετα, Επένθετα και Υπερένθετα και αποτελούν τη λύση εκλογής σε δόντια με έλλειψη εκτεταμένης οδοντικής ουσίας λόγω τερηδόνας ή κατάγματος και σε δόντια που έχει πραγματοποιηθεί Ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση).

Υπερέχουν έναντι των Άμεσων Εμφράξεων, λόγω της υψηλότερης αντοχής και αισθητικής τους.

Στεφάνες

Πρόκειται για αποκαταστάσεις, οι οποίες τοποθετούνται σε μεμονωμένα δόντια τα οποία εμφανίζουν εκτεταμένη έλλειψη οδοντικής ουσίας λόγω τερηδόνας ή κατάγματος και μετά το πέρας Ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωσης), όταν αυτά δεν μπορούν να αποκατασταθούν με Άμεσες ή Έμμεσες Εμφράξεις.

Κατασκευάζονται από το Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο και συνήθως είναι μεταλοκεραμικές ή ολοκεραμικές.

gefyres-2

Γέφυρες

Πρόκειται για αποκαταστάσεις, οι οποίες κατασκευάζονται από το Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο, είναι συνήθως μεταλοκεραμικές ή ολοκεραμικές και συγκολλούνται για την αποκατάσταση ελλείποντος δοντιού ή δοντιών.

Ολικές Οδοντοστοιχίες

Πρόκειται για κινητές αποκαταστάσεις, οι οποίες κατασκευάζονται από το Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο και τοποθετούνται στο στόμα για την αποκατάσταση ολικής νωδότητας γνάθου, δηλαδή έλλειψης όλων των δοντιών.

services-oliki-odontostixia
services-meriki-odontostixia

Μερικές Οδοντοστοιχίες

Πρόκειται για κινητές αποκαταστάσεις, οι οποίες κατασκευάζονται από το Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο και τοποθετούνται στο στόμα για την αποκατάσταση μερικής νωδότητας, δηλαδή έλλειψης μερικών δοντιών.

Εμφυτεύματα

Πρόκειται για τη λύση εκλογής για την υποκατάσταση ελλείποντος δοντιού ή δοντιών, χωρίς να θίγεται η ακεραιότητα των γειτονικών.

Η διαδικασία τοποθέτησης του εμφυτεύματος περιλαμβάνει δύο στάδια, το χειρουργικό και το προσθετικό. Κατά το χειρουργικό στάδιο γίνεται η τοποθέτηση του εμφυτεύματος εντός του οστού, και κατά το προσθετικό λαμβάνονται τα αποτυπώματα για την κατασκευή της προσθετικής αποκατάστασης.

narthhkes-brygmou

Νάρθηκες Βρυγμού

Βρυγμός καλείται η παραλειτουργική έξη, η συνήθεια δηλαδή, κατά την οποία ένα άτομο σφίγγει ή τρίζει τα δόντια του, κατά τη διάρκεια της ημέρας ή/και κατά τον ύπνο.

Ο Βρυγμός έχει καταστρεπτικές συνέπειες τόσο για τα δόντια και τις αποκαταστάσεις που μπορεί να έχουν, όσο και για την Κροταφογναθική Διάρθρωση (ΚΓΔ) και τους μύες του Στοματογναθικού Συστήματος. Τέτοιες συνέπειες μπορεί να είναι ρωγμές και κατάγματα στα δόντια και τις αποκαταστάσεις τους, αποτριβές δοντιών, πόνος στα δόντια, πονοκέφαλοι, μειωμένη κινητικότητα της κάτω γνάθου, πόνος στην ΚΓΔ  και ήχος στην ΚΓΔ (clicking).

Η θεραπεία του βρυγμού έγκειται ουσιαστικά στην αποτροπή εμφάνισης  των συμπτωμάτων του, με την κατασκευή εξατομικευμένου ενδοστοματικού νάρθηκα. Φυσικά, με τον τρόπο αυτό προστατεύονται ταυτόχρονα τα δόντια και οι αποκαταστάσεις τους. Επιπλέον, μπορεί να δοθούν στον ασθενή οδηγίες για κινησιοθεραπεία, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Οι Υπηρεσίες μας

Στο ιατρείο μας αντιμετωπίζουμε όλα τα περιστατικά οδοντιατρικής φύσεως

Προληπτική Οδοντιατρική

Διερευνά, αξιολογεί και εξαλείφει όλους τους παράγοντες που είναι ικανοί να οδηγήσουν στην εμφάνιση νόσων του στόματος. Έτσι, προλαμβάνονται προβλήματα και διατηρείται η υγεία της στοματικής κοιλότητας.

Προληπτική Οδοντιατρική

Παιδοδοντία

Ασχολείται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση νόσων του στόματος σε παιδιά και εφήβους.

Παιδοδοντία

Θεραπευτική Οδοντιατρική

Αντιμετωπίζει τις αιτίες και ανακουφίζει από τα συμπτώματα που προκαλούν τα νοσήματα που προσβάλλουν δόντια και περιοδοντικούς ιστούς.

Θεραπευτική Οδοντιατρική

Επανορθωτική Οδοντιατρική

Αποκαθιστά δόντια με εκτεταμένη απώλεια οδοντικής ουσίας και υποκαθιστά ελλείποντα δόντια, ώστε να διατηρείται η αισθητική αλλά και η λειτουργικότητα της στοματικής κοιλότητας.

Επανορθωτική Οδοντιατρική

Αισθητική Οδοντιατρική

Βελτιώνει το χαμόγελο με τη χρήση προηγμένων τεχνικών. Επιτυγχάνει ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα εναρμονισμένο στο πρόσωπο, προσδίδει νεανική όψη και χαρίζει αυτοπεποίθηση.

Αισθητική Οδοντιατρική

Ψηφιακές ενδοστοματικές ακτινογραφίες

Αποτελεί απαραίτητο διαγνωστικό μέσο για τη σωστή και ολοκληρωμένη διάγνωση, καθώς απεικονίζει τους σκληρούς ιστούς της περιοχής που ακτινοβολείται.

Ψηφιακές ενδοστοματικές ακτινογραφίες

Κλείστε το ραντεβού σας!

Σε αυτήν την ενότητα μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά το αίτημα σας για ραντεβού και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.