Παύλου Μελά 40

22410-78039, 6946-417914

Διεύθυνση

Παύλου Μελά 40, Ρόδος

Τηλέφωνα

22410-78039

Κλείστε Ραντεβού

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Τηλέφωνα

22410-78039

Διεύθυνση

Παύλου Μελά 40, Ρόδος

Κλείστε Ραντεβού

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Παιδοδοντία

Οι μικροί ασθενείς αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του οδοντιάτρου. Η σωστή προσέγγισή αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο τμήμα της θεραπείας, ώστε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των παιδιών και να μετατραπεί η οδοντιατρική πράξη σε ευχάριστη εμπειρία.

Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο θα πρέπει να γίνεται τους πρώτους μήνες της ζωής του, δηλαδή με την ανατολή των πρώτων νεογιλών δοντιών. Η πρώτη αυτή επίσκεψη έχει συνήθως στόχο την ενημέρωση των γονέων σχετικά με θέματα όπως είναι η σημασία των νεογιλών και μόνιμων δοντιών, προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν στα δόντια, διατροφικές συνήθεις που θα πρέπει να υιοθετηθούν ή να αποφευχθούν, ο τρόπος φροντίδας των δοντιών και η σημασία των στοματικών έξεων (π.χ. πιπίλα, θηλασμός δακτύλου). Σημαντικό είναι επίσης, το παιδί να αναπτύξει από μικρή ηλικία οικειότητα με το χώρο του ιατρείου και τον οδοντίατρο.

Οδοντιατρικές πράξεις που εφαρμόζονται στο ιατρείο είναι οι εξής:

  • Οδηγίες Στοματικής Υγιεινής
  • Αποτρύγωση – Στίλβωση (Καθαρισμός)
  • Φθορίωση δοντιών
  • Καλύψεις Οπών και Σχισμών (Sealants)
  • Εμφράξεις Σύνθετης Ρητίνης
  • Εξαγωγή δοντιών
  • Πολφοτομή

Πραγματοποιείται σε νεογιλά δόντια τα οποία έχουν υποστεί εκτεταμένη βλάβη από τερηδόνα. Στόχος είναι αυτά τα δόντια να διατηρηθούν στο στόμα μέχρι να έρθει ο χρόνος να αποπέσουν φυσιολογικά, και να αποφευχθεί η εξαγωγή τους.
Με την πολφοτομή αφαιρείται το επάνω τμήμα του πολφού (μαλακός ιστός νεύρων και αγγείων), το οποίο είναι συνήθως και αυτό που φλεγμαίνει, ενώ το  υπόλοιπο τμήμα που βρίσκεται μέσα στη ρίζα μένει άθικτο. Το σημείο στο οποίο αποκόπτεται ο πολφός καλύπτεται με ειδικό υλικό, το οποίο προάγει την επούλωση του δοντιού και διατηρεί ζωντανό το υπόλοιπο τμήμα του.

paidodontia-3
  • Μηχάνημα Διατήρησης Χώρου

Πρόκειται για έναν απλό ορθοδοντικό μηχανισμό που τοποθετείται μετά από πρόωρη απώλεια δοντιού.
Μετά από πρόωρη απώλεια νεογιλού δοντιού τα γειτονικά  δόντια  αρχίζουν να μετακινούνται προς τον κενό χώρο που δημιουργείται, προκαλώντας έτσι την έλλειψη χώρου για την ανατολή του μόνιμου δοντιού. Αν αυτή η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί, προκύπτουν μελλοντικά σοβαρά ορθοδοντικά προβλήματα.
Το μηχάνημα διατήρησης χώρου λοιπόν, είναι ένας απλός μηχανισμός που κατασκευάζεται ειδικά για το στόμα του παιδιού και σκοπός του είναι να διατηρήσει τον κενό αυτό χώρο, εμποδίζοντας τη μετακίνηση των δοντιών μέχρι να έρθει στη θέση του το μόνιμο δόντι.

  • Προληπτικές Εμφράξεις Σύνθετης Ρητίνης (PRR)

Πρόκειται για τον τρόπο προσέγγισης της αρχόμενης τερηδόνας σε μασητικές επιφάνειες δοντιών που είναι ελεύθερα τερηδόνας στις υπόλοιπες επιφάνειές τους.

Η αντιμετώπιση των περιπτώσεων αυτών γίνεται συντηρητικά με συνδυασμό της αποκατάστασης της τερηδονικής βλάβης με Έμφραξη Σύνθετης Ρητίνης και την πρόληψη τερηδονισμού των υπόλοιπων υγιών αυλάκων και βοθρίων με Καλύψεις Οπών και Σχισμών (sealants).

Φυσικά ζητείται η συνδρομή εξειδικευμένου παιδοδοντιάτρου, όπου κρίνεται απαραίτητο.

sealant-chldren

Οι Υπηρεσίες μας

Στο ιατρείο μας αντιμετωπίζουμε όλα τα περιστατικά οδοντιατρικής φύσεως

Προληπτική Οδοντιατρική

Διερευνά, αξιολογεί και εξαλείφει όλους τους παράγοντες που είναι ικανοί να οδηγήσουν στην εμφάνιση νόσων του στόματος. Έτσι, προλαμβάνονται προβλήματα και διατηρείται η υγεία της στοματικής κοιλότητας.

Προληπτική Οδοντιατρική

Παιδοδοντία

Ασχολείται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση νόσων του στόματος σε παιδιά και εφήβους.

Παιδοδοντία

Θεραπευτική Οδοντιατρική

Αντιμετωπίζει τις αιτίες και ανακουφίζει από τα συμπτώματα που προκαλούν τα νοσήματα που προσβάλλουν δόντια και περιοδοντικούς ιστούς.

Θεραπευτική Οδοντιατρική

Επανορθωτική Οδοντιατρική

Αποκαθιστά δόντια με εκτεταμένη απώλεια οδοντικής ουσίας και υποκαθιστά ελλείποντα δόντια, ώστε να διατηρείται η αισθητική αλλά και η λειτουργικότητα της στοματικής κοιλότητας.

Επανορθωτική Οδοντιατρική

Αισθητική Οδοντιατρική

Βελτιώνει το χαμόγελο με τη χρήση προηγμένων τεχνικών. Επιτυγχάνει ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα εναρμονισμένο στο πρόσωπο, προσδίδει νεανική όψη και χαρίζει αυτοπεποίθηση.

Αισθητική Οδοντιατρική

Ψηφιακές ενδοστοματικές ακτινογραφίες

Αποτελεί απαραίτητο διαγνωστικό μέσο για τη σωστή και ολοκληρωμένη διάγνωση, καθώς απεικονίζει τους σκληρούς ιστούς της περιοχής που ακτινοβολείται.

Ψηφιακές ενδοστοματικές ακτινογραφίες

Κλείστε το ραντεβού σας!

Σε αυτήν την ενότητα μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά το αίτημα σας για ραντεβού και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.