Παύλου Μελά 40

22410-78039, 6946-417914

Διεύθυνση

Παύλου Μελά 40, Ρόδος

Τηλέφωνα

22410-78039

Κλείστε Ραντεβού

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Τηλέφωνα

22410-78039

Διεύθυνση

Παύλου Μελά 40, Ρόδος

Κλείστε Ραντεβού

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Πώς να αντιμετωπίσει το παιδί μου τα σιδεράκια δοντιών;

Πώς να αντιμετωπίσει το παιδί μου τα σιδεράκια δοντιών;

Είναι απολύτως κατανοητό το παιδί να μην αγαπάει να φοράει στο στόμα του τα σιδεράκια.

Ειδικότερα στην αρχή μπορεί αυτά να το ξαφνιάσουν και να το ξενίσουν, αφού θα τα νιώθει περίεργα στο στόμα του και μπορεί να το κάνουν πιο ντροπαλό, θέλοντας να κρύβει το χαμόγελό του. Πάντα όμως το άγνωστο και το καινούριο μας προκαλεί φόβο, άγχος και αμηχανία. Θα πρέπει λοιπόν να το εξηγήσετε αυτό στο παιδί σας και να το ενθαρρύνετε, ώστε να κατανοήσει ότι τα σιδεράκια είναι το μέσον για να επιτύχει ένα τέλειο χαμόγελο και να βελτιώσει την εμφάνισή του μέσω αυτού.

Υπάρχει επίσης η επιλογή να δώσουμε <<στιλ>> και <<άποψη>> στα σιδεράκια, χρησιμοποιώντας διάφορα χρώματα στα λαστιχάκια ή ακόμα και να τα κάνουμε ΄΄αόρατα΄΄ και υψηλότερης αισθητικής (κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες) επιλέγοντας τα διαφανή σιδεράκια (κεραμικά), τα γλωσσικά σιδεράκια ή ακόμα και τους ορθοδοντικούς διαφανείς νάρθηκες.

Αμηχανία προκαλεί επίσης το γεγονός της προσκόλλησης τροφών επάνω στους ορθοδοντικούς μηχανισμούς. Για να μειωθεί αυτό το φαινόμενο καλό θα είναι να αποφεύγονται οι μαλακές και κολλώδεις τροφές (π.χ. ζαχαρωτά) αλλά και οι σκληρές (π.χ. ξηροί καρποί).

Σημαντικό ρόλο παίζει οπωσδήποτε η σωστή και αποτελεσματική στοματική υγιεινή, η οποία θα πρέπει να πραγματοποιείται με μεγαλύτερη φροντίδα και προσοχή από το παιδί, καθώς και ο τακτικός και σχολαστικός έλεγχος και καθαρισμός των δοντιών από τον οδοντίατρο.

Να μην ξεχνάτε ποτέ ότι στόχος είναι ένα άριστο και διαχρονικό χαμόγελο, για την επίτευξη του οποίου απαιτείται η σωστή και στενή συνεργασία παιδιού-γονέα-ορθοδοντικού-οδοντιάτρου.