Παύλου Μελά 40

22410-78039, 6946-417914

Διεύθυνση

Παύλου Μελά 40, Ρόδος

Τηλέφωνα

22410-78039

Κλείστε Ραντεβού

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Τηλέφωνα

22410-78039

Διεύθυνση

Παύλου Μελά 40, Ρόδος

Κλείστε Ραντεβού

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Να προτιμήσω γέφυρα ή εμφύτευμα;

Να προτιμήσω γέφυρα ή εμφύτευμα;

Η υποκατάσταση ελλείποντος δοντιού μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με την κατασκευή γέφυρας, είτε με την τοποθέτηση εμφυτεύματος.

Το εμφύτευμα πλεονεκτεί έναντι της γέφυρας, καθώς δε θίγεται καθόλου η ακεραιότητα των γειτονικών δοντιών. Επιπλέον, με την τοποθέτηση του εμφυτεύματος εντός του οστού, αυτό παραμένει σταθερό και δεν απορροφάται. Η απορρόφηση του οστού μπορεί να δημιουργήσει ιδιαίτερο αισθητικό πρόβλημα κυρίως στην πρόσθια περιοχή.

Μειονέκτημα ωστόσο του εμφυτεύματος αποτελεί ο μεγαλύτερος χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση του περιστατικού, καθώς επίσης και το υψηλότερο κόστος.

Θα πρέπει ωστόσο να μελετηθεί το κάθε περιστατικό ξεχωριστά, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης του εμφυτεύματος. Η απουσία επαρκούς οστού στην περιοχή, ανατομικοί παράγοντες αλλά και η συστηματική υγεία του ασθενή μπορεί να αποτελέσουν αποτρεπτικό παράγοντα για την επιλογή του εμφυτεύματος ως θεραπεία εκλογής.

Ρωτήστε λοιπόν τον οδοντίατρό σας σχετικά με τις επιλογές που έχετε, συζητήστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε σχεδίου θεραπείας και επιλέξτε μαζί του την ιδανικότερη λύση για εσάς.