Παύλου Μελά 40

22410-78039, 6946-417914

Διεύθυνση

Παύλου Μελά 40, Ρόδος

Τηλέφωνα

22410-78039

Κλείστε Ραντεβού

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Τηλέφωνα

22410-78039

Διεύθυνση

Παύλου Μελά 40, Ρόδος

Κλείστε Ραντεβού

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Γιατί παγώνουν τα δόντια μου και πως αντιμετωπίζεται;

Γιατί παγώνουν τα δόντια μου και πως αντιμετωπίζεται;

Η οδοντινική υπερευαισθησία ή οδοντική ευαισθησία αποτελεί κοινό οδοντικό πρόβλημα.

Πρόκειται για μια κατάσταση που αναπτύσσεται σταδιακά, ως αποτέλεσμα της υποχώρησης των ούλων (π.χ. λόγω ορθοδοντικής μετακίνησης δοντιών) ή της φθοράς της αδαμαντίνης (π.χ. λόγω έντονου βουρτσίσματος).

Η οδοντική ευαισθησία εμφανίζεται όταν εκτίθεται στη στοματική κοιλότητα το πιο μαλακό εσωτερικό μέρος του δοντιού, η λεγόμενη οδοντίνη. Μόλις η οδοντίνη εκτεθεί, τα εξωτερικά ερεθίσματα μπορεί να την διαπεράσουν, να φτάσουν και να ερεθίσουν τις νευρικές ίνες στο εσωτερικό του δοντιού. Προκαλείται έτσι σύντομος, έντονος και οξύς πόνος υπό την επίδραση θερμικών, χημικών ή μηχανικών ερεθισμάτων. Η υπερευαισθησία εμφανίζεται και με τη μορφή μικρών ηλεκτρικών εκκενώσεων κατά την επαφή της περιοχής με εργαλεία ή κατά την άσκηση της στοματικής υγιεινής.

Να σημειωθεί ότι οδοντική ευαισθησία μπορεί να προκληθεί και μετά από ριζικές αποξέσεις που πραγματοποιούνται για τη θεραπεία της περιοδοντίτιδας ή κατά τη διαδικασία της λεύκανσης.

Η οδοντική ευαισθησία μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση ειδικών οδοντόκρεμων που περιέχουν συστατικά για την απόφραξη της οδοντίνης, με την εφαρμογή gel ή βερνικιού φθορίου στην περιοχή, με έμφραξη σύνθετης ρητίνης και σε πολύ προχωρημένες καταστάσεις ακόμα και με ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση).